Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Омуртаг – Ловци изградиха масивна беседка край яз. „Красноселци“

хижа красноселци

Преди 22 години жител на село Долно Козарево е изградил чешма в м. Коджа баир, във височините край яз. Красноселци. От това място се открива страхотна гледка към Омурташкия край и селата в околността. Чешмата е изградена през 2001 г. от Серат Чаушкан, които сега живее в Турция, но често наобикаля родния си край. Местни жители отдавна имат идея да построят беседка до чешмата, като място за отдих и възможност човек да се наслади на природните красоти.

През тази есен идеята е осъществена. Председателят на ЛРС-Омуртаг Метин Ахмедов дава лични средства за строителните материали, а в изграждането на беседката се включват изявени строители и ловци от село Долно Козарево.

В това землище ловува Втора градска дружина. Всъщност беседката край яз. Красноселци представлява много масивен заслон, с тухлени стени от две страни и с изглед напред. С покривна конструкция от греди и керемиди – всичко ново, закупено от строителен магазин.

Сградата е на бетонова основа, непосредствено над чешмата. На сушината има маса и дървени пейки. Беседката може да се ползва свободно от всички, стига да са с добри намерения.

Председателят на сдружението г-н Ахмедов държи да изброим имената на строителите, участвали в изграждането й. Това са Мустафа Мустафов, Местан Якубов, Мустафа Якубов, Билял и Кадир Билялови, Мустафа Ридванов.

И както подобава, откриването е съпроводено с почерпка на място, на която присъстват всички, взели участие в строежа. Там и е председателят на сдружението Метин Ахмедов, все пак благодарение на неговата финансова подкрепа е направено нещо хубаво, което ще се ползва и от ловците, и от населението.

И друг строеж върви сега в Омуртаг. Изграждат обширен заслон на Ловната база на сдружението в покрайнините на града. Там също се лее бетон и кипи усилен труд. Да припомним, че омуртагските ловци сами си реновираха волиера от стара сграда на някогашен свинарник и там вече доотгледаха фазани и яребици от тазгодишната кампания.

Младен ДОБРЕВ

Текст сн.

1. Беседката в почти завършен вид

2. Строителите я тестваха още с работни дрехи

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ