Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Омуртаг: Традиционен празник по случай откриването на сезона

Младен ДОБРЕВ

След едногодишно прекъсване, заради някои организационни неуредици, в омуртагското сдружение възстановиха стара традиция – да празнуват заедно откриването на ловния сезон, да си премерят силите в турнир по ловна стрелба, да се повеселят.

В съботното утро ловците се отдадоха на страстта да пуснат първи изстрели по пъдпъдъци и гургулици, а когато денят напредна, се събраха на своята база – Ловното стрелбище край града, за да се включат в празненството. Всичките 12 дружини се представиха със свои отбори в дисциплината „Скийт“. Победители станаха ловците от ЛРД-с. Змеино, следвани от тимовете на „ЛРД-с. Обител и ЛРД-с. Зелена морава. Индивидуално първенец е Исмет Расимов (III Градска дружина), с подгласници Ахмед Ахмедов (ЛРД-с. Змеино) и Мустафа Шакиров (ЛРД-с. Зелена морава).

Проведе се и индивидуално състезание в дисциплината „Силует на глиган“. Най-точен там се оказа Муса Мусов (ЛРД. с. Плъстина). На второ място се нареди Азиз Азизов (ЛРД-с. Висок), а на трето – Арджан Исмаилов (ЛРД-с. Зелена морава).

Председателят на сдружението Метин Ахмедов поздрави участниците и раздаде стилни предметни награди и грамоти за призьорите, показали най-точна стрелба.

Двама ловци бяха наградени като активисти в индивидуалния отстрел на дива свиня. По изискване на ветеринарните власти бяха определени хора от сдружението за отстрел на животни за изследване, а признание за добрата работа получиха Андрей Андреев (ЛРД-с. Великденче) и Шемси Алиосманов (ЛРД-с. Зелена морава).

Направи впечатление присъствието на много деца на празника, които с интерес попиваха всичко, което се случва, но най-силно бяха впечатлени от състезанията по ловна стрелба. За всички тях също имаше награди от сдружението. Нали сред тези малчугани ще е новото попълнение, та децата трябва да се насърчават и от малки да се закърмят с ловните идеали.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ