140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Павликени – На поредната ловна вечеринка се събраха приятели и колеги по хоби

вечеринка павликени

Традиционната ловна вечеринка, организирана от сдружение „Ловно-рибарско дружество ”Павликени”, събра негови членове, които в последната петъчна вечер на февруари се веселиха до късно през нощта. След като всяка ловна дружина, както обикновено, закри по подходящ начин изминалия ловен сезон 2022-2024 година с добре подредени трапези и хубава музика, време беше ловците от двете общини – Павликенската и Сухиндолската, да се повеселят заедно.
Събирането беше семейно, затова и разговорите се въртяха не само около лова. По време на вечеринката се срещнаха стари приятели, които не се бяха виждали от доста време. А онези, които ловуват заедно, си спомниха не само успешните, но и не съвсем резултатните ловни излети.

вечеринка павликени

Имаше какво да споделят те – за намалелите диви свине, което пречи на добрия резултат в лова, за лова на пернат дивеч, от който не всички са доволни, за хищните диви животни, които не намаляват въпреки отстрела.

От отчета на сдружението е известно, че не са много онези дружини, които могат да се похвалят с успехи в свинския лов. Вероятно и затова повече бяха пожеланията за слука през бъдещите ловни сезони, отколкото поздравите за точни изстрели.

Някои ловци пък споделиха, че се надяват да имат възможност да излизат на лов за диви зайци, един дивеч, който постепенно връща някогашната си популация в павликенските и сухиндолските ловни полета не само по естествен път, но и с разселване.
„Това беше най-обикновена ловна вечеринка, каквато организираме от години,” скромно обясни специалистът по лова в ЛРС-Павликени Петър Петров.

Обикновена и защото за традиционната томбола нямаше големи награди, но въпреки това късметлиите бяха доволни от печалбата си.

А в края на вечеринката всички си тръгнаха с пожелания за по-добри резултати в ловните излети през новия ловен сезон.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ