Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Пещера – Зарибиха реки и язовири с балканска пъстърва и шаран

зарибяване пещера

С балканска пъстърва  и шаран зарибиха язовирите и реките в предоставените за стопанисване водоеми ловците и риболовците от ЛРС-Пещера, съобщи специалистът по лова на сдружението Петър Маринов.

180 кг еднолетен шаран попълни рибното богатство на общинския язовир „Брациговски вриз“. Зарибяването бе извършено на 3 октомври от членове и експерти на местното ловно-рибарско сдружение. Седмица по-рано с балканска пъстърва бяха зарибени Фотинска река, Новомахленска река, Стара река, която преминава през град Пещера, Козарската река, Равногорска река и река Розовски вриз.

Във водите на шестте планинските реки бяха пуснати 8000 на брой балканки, всяка от които с тегло 5 г. Зарибителният материал е произведен в рибарниците на гр. Пещера и е закупен със средства на местното сдружение, което обединява ловците и риболовците на 10 дружинки в района.

зарибяване пещера

Отделно от това в клетките на рибарниците край Фотинските водопади, които ЛРС-Пещера възроди преди 2 години по проект, финансиран от структурните фондове на ЕС, са пуснати балкански пъстърви от различни възрастови групи и с различни размери.

Това е второто за тази година зарибяване на язовирите и реките в района на Пещера балканска пъстърва и шаран. През пролетта експерти в областта на рибното стопанство от пещерското ловно-рибарско сдружение пуснаха близо 400 кг еднолетен шаран в близките язовири и повече от 2500 малки балкански пъстърви във водите на река Фотинска.

Тогава малките рибки, които обогатиха ихтиофауната на реката бяха от две възрастови групи – 200 и 50-грамови. Те бяха пуснати във водите на реката от двете страни на римския мост, който се намира в непосредствена близост до едноименното село.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ