Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Петрич – Стрелкови турнир за 26-и пореден път

Димитър КИТАНОВ

На 29.04.2018 г. на стрел­бището на ЛРД-с. Първомай се проведе турнир по ловна стрелба в дисциплина „Скийт“ Турнирът се провежда за 26-и пореден път. Присъстваха състезатели от Благоевград, Сандански и Петрич. Ежегод­ният турнир е част от спорт­ните мероприятия, провежда­ни в рамките на честванията на празника на селото.

По стара огражденска тра­диция гостите бяха посрещ­нати от кмета в ресторант „Огражден” с традиционната агнешка чорба и агнешко пе­чено с питиета от Първомай и Мелник.

Кметът на с. Първомай Стоян Стойчев, връчвайки купа и ловен костюм на пър­венеца на турнира Николай Кльонтов, поздрави присъст­ващите с думите: „Благодаря на състезателите и гостите за участието в турнира. Убеден съм, че ловната стрелба учи на дисциплина, умения за боравене с ловно оръжие и не на последно място – под­държане на приятелски връз­ки между колегите ловци от цялата област. Докато имам възможност, ще помагам за провеждането на състеза­нието.”

Георги Тренчев, председа­тел на Общински съвет – Пе­трич, връчи купа и риболовни ботуши на Иван Милушев, заел второ място. Петър Руй­ков – председател на ЛРС-Петрич, връчи купа и ловен нож на Димитър Дюзов, кла­сирал се трети.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ