140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Пирдоп тържествено отбеляза своята 125-годишнина

125 години пирдоп

На 20 август ловно-рибарското сдружение в Пирдоп тържествено отбеляза своята 125-годишнина. На празненството присъстваха стотици ловци, риболовци, техните семейства и симпатизанти.

Официални гости на събитието бяха гл. секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, председателите на сдруженията от Ботевград и Елин Пелин Пламен Иванов и Божидар Трайков, кметовете и наместниците от общините Пирдоп, Златица, Мирково, Челопеч, Чавдар, Антон, Копривщица и Етрополе, директорът на РДГ-Пирдоп.

„Преди пет години отново празнично отбелязвахме нашата годишнина и най-важното през този период е, че с отговорност и желязна дисциплина не допуснахме нито един инцидент по време на ловните излети – заяви председателят на ЛРС-Пирдоп д-р Тодор Велчев. – Връщахме се от ловните излети живи и здрави, радвахме се на добра слука и се грижехме за дивечовите популации.“

125 години пирдоп

Гл. секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков връчи почетен пакет и поздравителен адрес от председателя Управителния съвет на Националната организация инж. Васил Василев, в които се казва:

„В този празничен ден, когато се обърнете назад, ще видите резултатите от вашата дейност, резултатите от грижите ви за дивечовото богатство на България.

Тези резултати показват дългия път, който сте извървели, и усилията, които сте положили в името на красивата българска природа.

Въпреки трудностите на днешното време нека продължим да пазим, да обогатяваме, да стопанисваме и да изпълняваме нашия дълг пред предците си и пред децата си.

Изразявам своята благодарност към всеотдайния ви принос за запазване единството, традициите и целостта на Националната организация.“

Отличени с грамоти и награди от председателя на ЛРС-Пирдоп д-р Тодор Велчев бяха 31 заслужили деятели на ловното движение в 125-годишното сдружение.

125 години пирдоп

По време на тържеството бяха наградени състезателите в риболовното състезание за деца, което бе посветено на 125-годишнината на ЛРС-Пирдоп и се очаква да стане традиционно. В конкуренцията на 13 малки риболовци първото място заслужи  Тодор Алексиев, втори е Стефан Писков, а трета е Никол Велчева.

125 години пирдоп

Наградени бяха и участници в екстериорната киноложка изложба, чийто съдия бе Димитър Дандаринов, като своите отличия от председателя на ЛРС-Пирдоп получиха Константин Кутев в българско гонче Барби, Кирил Христов с Парсън Ръсел териер Майло, Недялка Николова с кокер шпаньол Арти, Тодор Тепавичаров с българско гонче Цезар, Стоян Тодоров с българско гонче Доган и Иван Илийски с ваймаранер Лори.

125 години пирдоп

Звездни изпълнители се погрижиха за доброто настроение на празнуващите – попфолк изпълнителката Ивана, сръбския певец Драган Коич – Кеба, народната певица Гергана Радунчева, танцов състав „Българче“, музикален състав „Петър Панов“ при читалище „Христо Ботев“ с ръководител Николай Петров и диджей Радо.

125 години пирдоп

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ