Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Полски Тръмбеш – Хищниците се увеличават по-бързо отколкото дивите свине

таксация полски тръмбеш

Не са много обнадеждаващи за ловците от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – гр. Полски Тръмбеш резултатите от тазгодишната пролетна таксация. Наистина дивите прасета се увеличават, но с малко и остава надеждата, че стабилизацията на популацията ще продължи по-нататък, след като последиците от появата на АЧС вече са преодолени. А  дружините в Климентово и Полски Сеновец отново ще разчитат най-вече на фазаните, защото в техните ловни полета диви свине няма.
Повече от миналогодишната таксация са благородните елени. За сметка на това присъствието на диви зайци в района е слабо.
Хищниците обаче са много, главно чакали и лисици, въпреки сериозния отстрел. Добре е поне, че не са засечени следи от вълци.

А след като преди около година председателят на ловната дружина в с. Иванча Милен Йорданов отстреля бял чакал, през януари тази година същият късмет споходи Борислав Дечев, който е секретар на дружината в с. Долна Липница. Сега той се радва на трофей от такъв необичаен хищник.

таксация полски тръмбеш


Времето на пролетната таксация и този път се използва от ловците на ЛРС-Полски Тръмбеш не само за преброяването на дивите животни. Както обикновено те подновиха хранилките, разнесоха фураж, занимаха се и с калищата и солищата, прочистиха пътеките и просеките в гористите местности.

Сега с нетърпение очакват на сдружението да бъде определено колко диви свине ще има право да отстреля през новия ловен сезон и се надяват изпълнението на плана да е по-успешно.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ