Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Полски Тръмбеш – Всяка дружина сама си осигурява фуражите

полски тръмбеш подхранване

Последните зими се оказаха не така мразовити и снежни, както беше преди време. Въпреки това, ловците от ловно-рибарското сдружение в Полски Тръмбеш се подготвиха, както винаги, добре за зимния сезон.

Всяка дружина сама си осигури необходимите й концентриран фураж – предимно царевица и сено, като си направи сметката какви количества точно ще са нужни, за да не гладува дивечът през зимните месеци, откъде да ги вземе, за да е по-приемлива цената.

Много помагат арендаторите, които са ловци и членове на сдружението. Благодарение на тях концентрираният фураж на дружините, в които членуват, излиза по-евтино, а понякога е и безплатен.

С тяхна селскостопанска техника се косят тревните площи и се прибира сеното, от което дивите животни също се нуждаят през зимата.
ЛРС-Полски Тръмбеш няма свои дивечови ниви. Районът тук е полски, земята е плодородна и всяко късче се разорава, за да се отгледа някаква земеделска култура. Така че дружините не могат да разчитат на продукция от собствени ниви и купуват всички необходими им фуражи.

Някои от тях имат автоматични хранилки, които улесняват подхранването на дивеча. Появи се обаче един сериозен проблем, от който се оплакват и на други места. Някъде ловците са забелязали, че фуражите бързо изчезват от хранилките, без да има следи от диви животни. Предполага се, че недобросъвестни стопани така осигуряват зърно за добитъка си.
Тази зима също е лека. Въпреки това, когато заваляха снеговете, ловците се погрижиха за дивите животни да има достатъчно храна.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ