Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Разград проведе турнир по стрелба за новите членове на сдружението

Георги НИКОВ

Седмица след завършване на новия курс, при който успешно завършиха 42-ма ловци и които се включват в ловния живот на ЛРС-Разград, се проведоха традиционните състезания по ловна стрелба в дисциплина „Скийт“ на сдружението. Това стана на новия модерен стрелкови комплекс край разградския квартал „Гецово“, като проявата беше открита от най-възрастния действащ ловец, 90-годишния Кольо Дончев от ЛРД-11 в лудогорския град. Тази година състезанията бяха посветени на 120-ата годишнина на организираното ловно движение в България. В тях взеха участие отбори от по двама участници от 14 ловни дружинки.

„Времето не беше много благоприятно за стрелба, защото духаше силен вятър, което променяше траекторията на летящите панички. Това се отрази и на резултатите, но ловците показаха, че и при това положение са много точни в стрелбата“, каза ловният специалист на сдружението инж. Людмил Лилов.

В отборното класиране победи ЛРД-Гецово с 26 точки, следван от състава на ЛРД-Сейдол с 18 т., и ЛРД-Веселина със 17 т. Индивидуално на първо място е Теодор Събев, ловец в ЛРД-Сейдол, след него са Емануил Алексиев и Красимир Кулев и двамата от ЛРД в квартал „Гецово“.

Наградите на победителите връчи председателят на ЛРС-Разград Пенчо Пенчев, който ги поздрави за успешното представяне и пожела на всички ловци от Лудогорието да продължават да се грижат добре за ловните си райони, както и добра слука през новия ловен сезон. Той даде и грамота на легендата на ловното движение, 90-годишния Кольо Дончев за неговия дългогодишен стаж в ловната стрелба.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ