Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Шумен – Двойно по-добър отстрел от миналата година

шумен лов

В Шуменското сдружение преобладава задоволство от отминалия сезон. Отстреляни са 60 диви свине при заложени по план 40. Това е почти двойно повече от резултата през предходната година, когато имаха в актива са 35 точни попадения.

По повод на отминалия сезон кратък анализ направи ръководителят на ЛРС-Шумен Стоян Иванов Стоянов.

„Известно е какви поражения нанесе АЧС на популацията в региона. През този сезон чумави животни не са установени. Може да кажем, че епидемията отмина. Поне такива са фактите. Не сме имали и сериозни инциденти през сезона, приключихме със задоволство и умерен оптимизъм, че дивите свине се завръщат. Този процес вероятно ще е по-продължителен, отколкото ни се иска, но това е положението.

шумен лов

Ако трябва да посоча някои дружини, да почнем с ловците от ЛРД-Лозево. Там имаха интересни излети, включително и по новогодишните празници и завършиха с 8 точни попадения. Сред челниците са ловците от селата Овчарово и Градище. С 60 диви свине в актива на сдружението се падат средно по около две прасета на дружина. Все още е далеч от добрите стари времена, когато цифрите бяха съвсем различни, но такива са реалностите днес.

Все пак да спомена, че преди да ни връхлети АЧС сме имали отстрел от 230-250 животни на сезон. В състава на ЛРС-Шумен има 22 дружини и 865 ловци.“

           ***

 В хода на сезона вече писахме за шампионите от дружина Лозево по повод на успешен лов. Там председател е Илия Величков, на 30 г. Той е най-младият председател на дружина в състава на ЛРС-Шумен. Три поколения ловци са там. Бащата Нивелин Маринов е на 62 г., а дядо Величко Георгиев е на цели 86 г. и все още ловува, при това успешно.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ