Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Шумен проведе практически семинар за групов лов

За втора поредна година ЛРС “Сокол”-Шумен проведе практически семинар за провеждане на групов лов за едър дивеч, което е по идея на УС на сдружението, като тази есен той премина в землищата на ловните дружинки в селата Ивански и Вехтово. Взеха участие и председателят на Националната ловно-рибарска организация инж. Васил Василев и главният секретар Даниел Тошков. Освен председателите на дружинките от района имаше представители и на съседните сдружения Нови пазар и Каспичан.

Целта на семинара е да се уеднаквят практиките по груповия лов на диво прасе – по инструктажа, безопасността и разтавяне на пусиите, за да се гарантира по-добра организация на ловните излети, каза председателят на шуменската организация Стоян Стоянов. 

Разделени на две групи, участниците преминаха към провеждането на съвместен лов на диво прасе, като от ловището на село Вехтово имаше и слука – 160-килограмов глиган отстреля дългогодишният ловец Ведат Чаушев. След това се състоя приятелска среща в ловния дом на дружинката в село Ивански, където стана и разборът от проведения практически семинар. Председателят на Националната организация Васил Василев даде добра оценка на тази единствена в страната проява, която е важна за недопускане на произшествия с оръжията по време на ловните излети. 

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ