Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Стара Загора доказва класа в обучението и кинологията

Новият ловен сезон е в разгара си. Адреналинът кипи в кръвта, готови са и младите ловци, влели се в редиците на ловната общност, след успешно си обучение в курса, ор­ганизиран от сдружение­то.

От 50 кандидати, ус­пешно завършилите са 48, а 38 вече са членове на ловните дружинки. За добре дошли в ЛРД-Ляс­ково на тържествен ри­туал се заклеха младите ловци.

Заклеха се и новоиз­браният председател на ловната дружинка Кольо Стоянов и секретарят Димитър Димитров. До всеки млад ловец трябва да върви и ловният по­мощник – кучето.

На проведената кинолож­ка изложба на стрелбищния комплекс в парк „Браните­лите на Стара Загора” ло­вците с гордост показаха и екстериорните качества на своите любимци. Изложба­та, провеждана всяка го­дина, се превръща в един малък празник за членовете на сдружението – показани бяха 34 кучета от 11 ловни породи. В лова навлизат все по-нови породи с отлич­на визия и ловни качества. От всяка ловна порода бе излъчен първенец, но за шампион на изложбата бе класиран английският сетер Арно със собственик Милен Тодоров от ЛРД-Могила, последван от българския барак Борко със собственик Недко Баджаков от ЛРД- Малка Верея и дратхара на име Шака със собственик Иван Петров от ЛРД-Ми­хайлово.

Четете повече подробности в бр. 35 на в. „Наслука“ от 29 август/2018 г.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ