Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Стражица: Лек спад след силното начало в лова

 

Младен ДОБРЕВ

Ловците от стражишкото сдружение имаха доста силен старт на сезона за групов лов на диви свине. Отчетоха успехи в Кесарово, Сушица, Стражица. След силното начало обаче има лек отлив в резултатите. Потърсихме за коментар на ситуацията дългогодишният ръководител на сдружението Петко Иванов. Ето какво сподели той специално за „Наслука“:

„До тук имаме в актива общо 73 отстреляни диви свине. Тръгнахме много добре. Една от трите ловни групи в с. Кесарово с ръководител Николай Павлов набързо натрупа актив от 13 животни. С 12 точни слуки са ловците от с. Сушица. Те имат 7 диви свине на един излет, което е рекорд за сдружението през този сезон. С 10 попадения е дружината от гр. Стражица. По-натам следват с. Ново градище – с 8 и с. Балканци – със 7 прасета. В същото време обаче имаме няколко дружини, които все още не са се разписали. Очевидно животните не са навсякъде и предпочитат райони, където по-лесно намират храна.

Отчитаме отлив в резултатите при последните излети. Според мен обяснението е, че на много места третираха почвите на обработваемите земи с препарати. Това изглежда прогони прасетата, които се задържаха около ниви с неприбрана реколта. Надяваме се, че тепърва ще има силни дни в свинския лов по нашите полета. Все пак имаме заложен план за отстрел на 387 диви свине.

Подготвени сме с достатъчно фураж и настъпи ли зима, ще реагираме, както винаги го правим. Всичките ни 18 дружини от състава на сдружението имат ангажименти по подхранването и ги изпълняват в уточнените графици. Ловците навсякъде изпълниха изискванията за изграждане на ями за животинските отпадъци и правят всичко според разпоредбите“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ