140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Сунгурларе – Ловците от ЛРД-Подвис спасиха гората си

Малко преди отбелязването на седмицата на гората, която традиционно се провежда от 1 до 7 април, членовете на ЛРД-Подвис към ЛРС „Хан Крум“ – Сунгурларе бяха подложени на изпитание по отношение отговорността и привързаността им към го­рата и природните дадености.

А ето и какво се случи. След провежда­нето на пролетната таксация ловците по­лучават сигнал от деца, че в близост до селото се разпалва пожар. Създалото се положение изисква незабавни действия и без колебание 26-те членове на дружи­ната със съдействието на Недко Недев, зам.-директор на РДГ-Бургас, член на дружината, Владимир Христов, предсе­дател на дружината, Димчо Димов, секретар на дружината, успяват заедно с включилите се горски служители от селото да прекъснат професионално огъня, малко преди той да се прехвърли в голямо иглолистно насаж­дение. Техните смели и самоотвержени действия в трудната рискова ситуация ус­пешно подпомагат работата на пожарната, която идва малко по-късно.

Достойното поведение и себераздаване­то на ловците не остават неоценени, благо­дарност и признателност те получават от кмета на селото Събка Равалиева и от сдружението. Всичко това още веднъж доказва, че ловците са достойни наслед­ници на своите прадеди, с ловен морал, отговорност и осъзнат дълг на ревностни ценители и защитници на природата, защо­то без гора няма дивеч, няма живот и чу­десна природа.

Живко ТРОШАНОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Сдружение на ловците и риболовците “Хан Крум – Сунгурларе” – гр. Сунгурларе
Пощ. код: 8470
Телефон: 52-63
Мобилен: 0888 674 270

Реклама

ЛОГО - СЛРБ