Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Тервел – Семеен ловен събор събра ветерани и младоци

Георги НИКОВ

Чудесната юнска събота и прекрасната природа доне­соха радост на многобройни­те участници в традиционния семеен ловен събор, който се проведе в горите край добруджанския град Тервел. Организатори бяха ЛРС в града и десетте ловни дру­жинки, които още в ранните часове разположиха под сенчестите дървета скарите, а от тях се носеше ароматът на вкусотиите. Откривайки събора, председателят на сдружението инж. Веселин Влаев каза, че това е един хубав празник на фамилиите, защото по традиция в него участват не само ловци, но и техните семейства. Пожела на всички добро настроение и много веселие. Засвири оркестърът и градусът на настроението растеше, тръг­наха и хората и както винаги най-дейни бяха жените.

Членът на УС на НЛРС- СЛРБ Илия Михайлов, пред­седател на ЛРС-Добрич, поднесе от името на инж. Васил Василев поздрав към празнуващите. Съпричастни на празника станаха Колю Панайотов, председател на ЛРС-Варна, група от ЛРС-Но­ви пазар, водена от ловния специалист Пламен Колев, както и Ячко Младенов, член на УС на ЛРС-Стражица, и Кирил Николов, а от ЛРС- Силистра присъства дълго­годишният специалист Алек­сандър Неделчев. Ловният специалист на сдружението на домакините Иван Чанев се грижеше всичко да бъде на ниво. Той дари и двуме­сечно кученце от породата дратхар за томболата, като сподели, че са му се роди­ли 9 малки. Под 11-те чисто нови червени тенти ловците бяха разпънали масите, пъл­ни с апетитни домашни мезе­та и питиета. Две печени агнета дадоха трима ловци от ЛРД-Коларци, а атрактивни­ят председател Георги Йор­данов разказа, че те са със златни отличия за трофеите си от глигани през сезона. Хубаво агнешно печено по традиция правят и ловците от ЛРД-Полковник Савово с председател Пенко Пенев. Два коча станаха на курбан, подготвен от майстора Йор­дан Енчев, вкусотията беше за всички ловци и гости. Традиционната кулинарна изложба бяха подготвили и съпругите на ловците.

В състезанията по стрелба само за жени победителка стана Калинка Чакърова от с. Коларци, все още не е ловец, за първи път стреля, като от 5 панички улучи 3. Атракции имаше и в състезанията за теглене на въже, където ло­вците от ЛРД-Безмер изля­зоха победители, а при ряза­нето на дърва първото място зае отборът на ЛРД-Орляк.

Председателят на сдруже­нието инж. Веселин Влаев отчете резултатите от от­стрела за изминалия сезон и награди с грамоти най-добри­те: за диви свине дружинките в селата Коларци, Перловци и Безмер, за фазани тази от гр.Тервел. Ловецът Иксан Аблигазов от Коларци отно­во е най-добър хищничар, до него застанаха и Стоил Стои­лов от с. Жегларци, и Салим Мехмедов от с. Мали извор. Георги Йорданов, дългогоди­шен председател на ЛРД-Ко­ларци, както винаги излезе с нова благородна идея, всяка дружинка ще бъде дарена за следващия събор с по едно агне от самия него. Много бяха наградите от тради­ционната томбола, като най- големите бяха малко кученце от породата дратхар, бино­къл и туристическа маса, а красивото четириного спече­ли Гюрсюн Мехмед, съпруга на ловец от ЛРД-Жегларци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ