140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Тополовград тържествено отбеляза своята 125-годишнина

125 тополовград

На 18 май Ловно-рибарското сдружение в Тополовград тържествено отбеляза 125 години от своето създаване.

Десетки ловци със знамената на дружините се събраха в слънчевото утро, за да направят шествие из улиците на града. Начело вървяха председателят Гошо Атанасов и главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, който бе официален гост на събитието.

125 тополовград

Към тях се присъединиха множество представители на общинската и градска администрация, различни институции.

В центъра на града пред паметника на загиналите за Свободата на България бяха положени венци в памет на предците, които са основали сдружението и са работили всеотдайно за развитието на ловното дело в Тополовград.

125 тополовград

Днес членовете на тази авторитетна организация работят за опазването на природата на Сакар планина. Ловно-рибарското сдружение създава условия за упражняване и развиване на лова и риболова в общината и за повишаване на екологичната култура на населението.

125 тополовград

Основната мисия на организацията е възпитанието на членовете й в любов към Отечеството и родната природа.

Събитието бе част от тържествата, посветени на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура.

125 тополовград

По-късно на поляните край Устремския манастир се състоя тържество, на което бе отслужени молебен за здраве и бяха осветени знамената на сдружението и дружините.

„Историята на дружеството е изпълнена както с успехи, така и с много изпитания – заяви  председателят Гошо Атанасов. –  Цялостното му развитие през тези 125 години доказва, че то не само е издържало проверката на времето, но и е доказало своята жизненост и историческа необходимост.

През тези достойни 125 години нашето дружество опазва природните местообитания и дивечовите популации, спазва традициите и съхранява принципите и идеалите на организираното ловно движение в България.“

125 тополовград

Главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков връчи почетен плакет по повод забележителната годишнина от името на Управителния съвет на Националната организация и каза:

„Приемете искреното ни уважение към професионализма, отговорността и усилията, които отдавате за опазване и обогатяване на живата природа в България. С дългогодишната си дейност в системата на НЛРС-СЛРБ оставяте следа, която е пример за бъдещите поколения.

Днес, можете заслужено да се гордеете с постигнатото, защото заветите на основателите се пазят в сърцата ви, продължавате да вървите по родолюбивия път на своите предци с непрестанна грижа за природните богатства на България, за да възпитавате у младото поколение стремеж към опазване и обогатяване на ловните полета, към създаване на биологично разнообразие у нас.“

125 тополовград

Почетен плакет сдружението получи и от кмета на община Тополовград Божин Божинов.

За принос към развитието на ловното дело с грамоти бяха отличени ветераните Георги Иванов, Атанас Атанасов, Христо Чобанов, Христо Илчев, Димитър Митев, Тодор Тодоров и Милчо Милков.

125 тополовград

За доброто настроение на празнуващите ловци се погрижиха с прекрасните си изпълнения танцьорките от детска формация за хороводни танци „Сакарска китка” с ръководители Дарина Терзиева и Петя Терзиева и оркестър „Елхово“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ