Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Вълчи дол отбеляза 50-годишен юбилей

Георги НИКОВ
На 1 декември в ледения зимен ден ловците от ЛРС-Вълчи дол се събраха в уютния ресторант „Зорница“ в града, за да отбележат 50-годишния юбилей на сдружението. Дойдоха ловци от 18-те дружинки, както и техните нежни половинки. Съпричастни с празника станаха Георги Тронков, кмет на общината и член на градската дружинка, инж. Асен Христов, специалист по лова в ДГС в град Провадия, Енчо Радев, председател на ЛРС-Крушари, както и ловните специалисти инж. Петър Петров от град Добрич, Иван Чанев от град Тервел и Пламен Александров от село Крушари. С особено вълнение беше посрещнат ветеранът, 85-годишният Колю Куртев, бивш председател и ръководител на ЛРС-Вълчи дол, който и в момента е действащ ловец.

Сегашният председател на сдружението във Вълчи дол Николай Христов, който кара четвърти мандат и 14 години е начело на организацията, в своето слово проследи накратко изминатия от дружеството път. Началото е поставено на 20 декември 1968 г., с обединението на дружинката във Вълчи дол и дружеството в с. Стефан Караджа. За първи председател е бил избран Денчо Тодоров, а организатор по лова е Колю Куртев. Първият ловец, ловувал от 1929 г. в района, е бил Бою Баев.

В момента в 18-те дружинки членуват 760 ловци на териториите на ДГС в Суворово и Провадия. Всичките ловни дружинки разполагат с ловни хижи, домове и заслони, които са добри места за отдих след излетите. Гордостта на сдружението е чудесният ловен дом в центъра на града. Забележителното е, че той стана възможен благодарение на помощта на ловците и дарителите, които са приятели на дружеството, като бяха събрани над 120 хиляди лева.

Четете повече подробности в бр. 49 на в. „Наслука“ от 5 декември.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ