140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Велико Търново – Изпратиха успешен сезон

Традиционно успешно приключи ловът на дива свиня за ЛРС-Велико Търново. Най-радостното обаче е, че няма инциденти с ловци. Дружините в Балван, Въглевци, Плаково и не само там сериозно бяха притеснени от раняването на свои кучета. За тяхна радост нямаше смъртен случай, ветерина­рите излекуваха всички животни и те продължиха да ловуват със стопаните си.

Най-точни изстрели през от­миналия ловен сезон показаха ловците във Войнежа, Пла­ково, Килифарево, Габровци, Въглевци. Както обикновено, не липсват и едри глигани с го­леми глиги. Вероятно най-до­волен от ловуването си през отминалия сезон е Роберт Видалов от дружината във Войнежа. Той имаше слуката да повали голям, около 250 кг глиган с 25 см глиги, които за­служено го зарадваха със зла­тен медал. Трофейни глигани отстреляха и Йордан Шомов и Светлозар Станков от Ки­лифарево. А Васил Владов от Арбанаси и Мерт Чолаков от Ново село повалиха по три жи­вотни за един ловен излет. По три-четири екземпляра падна­ха за ден не един път в земли­щата на Беляковец, Войнежа, Въглевци, Килифарево.

Успешен е ловът на фазани, обясняват от сдружението, който ще продължи до края на февруари и тогава ще се разберат точните бройки на отстреляните птици. Не така обаче се оказа положението с водоплаващите, чийто прелет тази зима беше слаб заради мекото време и не зарадва любителите на този лов.

Както винаги, през сезона търновските ловци продължи­ха да прочистват от хищници – чакали, лисици, подивели кучета. Тревогата е, че въл­ците от доста време вече не спират да притесняват дивеча и пречеха на свинския лов в някои дружини, особено в по­лупланинския и планинския район. Сдружението обаче може да се похвали с три от­стреляни такива хищника. Те бяха повалени от Йонко Ге­оргиев и Григор Белчев в зем­лището на Плаково по време на един ловен излет. Всяка дружина би се зарадвала на такава слука.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ