140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Велико Търново – Още 1330 фазана за ловните райони на дружините

велико търново разселване

1330 фазана взе сдружението „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ край Русе. 90-дневните птици бяха докарани без проблеми, живи и здрави. Половината от тях са по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ.
Както винаги, ловците настаниха птиците във волиерите, за да се адаптират към местните условия, преди да бъдат пуснати в ловните полета.
И този път такъв пернат дивеч имаше за всички 31 дружини на ЛРС-Велико Търново, според техните заявки. До преди три години фазани не се разселваха в планинския район, където те по-трудно се адаптират. Ала вече и там ги има. Ловците от местните дружини обаче, предпочитат засега да не стрелят по пернатите, за да се размножат и да има сигурна слука след време.


Това е второто разселване на фазани за тази година. Предния път сдружението взе 390 птици на 270-дневна възраст.
Грижите за фазаните не спират с настаняването им във волиерите на дружините. Ловците следят да имат достатъчно храна, вода. Внимават и за присъствието на хищници. Районът около волерите се прочиства от тях, за да оцелеят птиците, когато след време бъдат пуснати на свобода. Това е много важно, защото при липсата на достатъчно диви свине ловците разчитат на прелетния дивеч и фазаните.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ