140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Велико Търново – Отсега за новия ловен сезон и зимата

грижи велико търново

След като приключиха с лова и пролетната таксация и направиха подробен разбор на резултатите, членовете на сдружение ”Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново продължават с подготовката за новия ловен сезон и зимните месеци. Всяка дружина си е направила график за организиране на бригади, в който е отбелязано какво ще се върши, и стремежът е в тях да се включват, колкото се може повече ловци.

Отличен сезон отчитат ловците от ЛРС „Странджа” – Болярово


През есента част от дивечовите ниви на сдружението бяха засети с есенни земеделски култури, сега ще бъде прибавена и царевица, която ще остане за дивеча на полето през зимата. Така ще бъде прибавен още концентриран фураж към онзи, който ще се купи по-нататък.
Още нови автоматични хранилки ще бъдат набавени за ловните полета на дружините. Така ще се улесни подхранването на дивеча. Ловците от с. Плаково, например, вече имат три такива съвсем нови съоръжения.


След като през годините за дружините бяха осигурявани камери за наблюдение на дивите животни, което улеснява и таксацията, сега намеренията на сдружението са да купи още такава техника, за да я има навсякъде.
Доста работа свършиха ловците по време на тазгодишната таксация. А подготовката на ловните хижи и други места за отдих продължава, като дружината в балканското село Габровци, след като от години има хубав ловен дом, сега си прави и специален заслон.
Не са преустановени и грижите за дивеча в държавния дивечовъден участък „Бутора”, който ЛРС-Велико Търново стопанисва. Подхранването там е целогодишно, както и в някои дружини. В „Бутора” бяха монтирани и три нови автоматични хранилки, ловците ремонтираха едно чакало и работата по подготовката на тези съоръжения продължава. Продължава и оправянето на черните пътища, прочистването на пътеките, за да е по-удобно придвижването и на животните, и на ловците, които идват тук по линията за организирания ловен туризъм.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ