140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Велико Търново проведе ловен събор в Картала

Повече от 200 души дойдоха на ловния събор в местността Картала край Велико Търново, организиран от ЛРС „Сокол 1884”. Гости на търновските ловци бяха Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ, Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите и председателите на ловните сдружения в Габрово, Антоново и Пазарджик Венцислав Маринов, Димитър Димитров и Евгени Абаджиев.

В традиционното дружествено състезание по ловна стрелба се включиха 72-ма ловци от 25 дружини. В индивидуалната надпревара първото място завоюва Бюлент Йонджан от Русаля, следван от Васил Владов от Арбанаси и Илко Златев от Балван. В отборното класиране начело излезе отборът на дружината в Балван. След него се наредиха отборите на дружините в Арбанаси и Войнежа.

В стрелбата по панички тази година имаше и специална серия за председатели на дружини. В нея се включиха 11 състезатели. Първото място заеха Ради Хаджирадев от Миндя и Петър Цонев от Ивайло.

На събора председателят на ЛРС-Габрово Венцислав Маринов награди отбора на Велико Търново, класирал се трети в стрелбата по повод 120-годишнина на габровската ловна организация.

 

Повече информация в бр. 33 на в. “Наслука” на 16 август

 

Милка Денева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ