140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Завет – Стилно тържество в Лудогорието

Много веселие и голямо настроение имаше по време на ловната вечеринка, която организира УС на ЛРС „Ястреб 2016“ – гр. Завет. Това е най-ново­то и най-малкото сдружение в Лудогорието. То е съставено от 4 ловни дружинки, намиращи се в гр. Завет и в селата Острово, Голям Поровец и Хър­сово. Присъстваха близо 90 ловци и техните неж­ни половинки. Те се насладиха от душа на хубавия празник по повод закриването на изминалия ловен сезон.

Събитието бе открито от председателя на сдруже­нието Младен Чакъров. В словото си той изтъкна, че сезонът е бил много успе­шен. Отстреляни са били 88 диви свине, което се рав­нява на 106 % изпълнение на предварителния план за ползване. Първенци в от­стрела са дружинките в се­лата Острово и Хърсово.

Ловните излети на фазан и див заек също са били много резултатни. Членове­те на ЛРД-Голям Поровец са отстреляли 25 заека, а тези на ЛРД-Завет – 15.

Борбата с хищниците също е преминала според предварителните планове. Въпреки усилията на ловци­те, територията на сдруже­нието все още се обитава от много лисици и чакали.

Най-възрастният ловец в сдружението е 83-годишни­ят Кязим Кьосолу от дру­жинката в гр. Завет, който продължава да участва в ловните излети, въпреки годините си.

Огромен интерес предизвика ловната томбола. Късметлиите получиха 3 замразени заека, запазени от ловния сезон, както и 5 живи фазана. Най-голямата награда ощастливи Кремена Гройчева от ЛРД-Острово. Ловджийката получи торта, бутилка уиски и ваучер от 50 лв. за пазаруване в специа­лизиран търговски обект. Гройчева почерпи колегите си с наградата и лично им пожела да продължават да действат сплотено и да се грижат съвестно за ловните си райони и дивеча.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Ястреб – 2016” – гр. Завет
Пощ. код: 7330
Мобилен: 0897 514 899

Реклама

ЛОГО - СЛРБ