Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Златарица – Очакват отново добро изпълнение на плана за отстрела на дива свиня

златарица лов

През миналия ловен сезон сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1910” в Златарица отчете най-добро изпълнение на плана си за отстрел на дива свиня във Великотърновска област – това показва статистиката.
Тогава нямаше дружина без отстреляно прасе. Според тазгодишната пролетна таксация такъв дивеч не липсва и сега в ловните полета на дружините и се увеличава, макар и не много бързо.
Ловците забелязват и следи, и животни. Така че не са изненада досегашните успешни резултати по време на ловните излети от началото на новия сезон – вече имат над 20 отстреляни животни, повече приплоди, но не липсват и няколко по-едри глигана.


Както обикновено с отстрела и сега най-добре се справят дружините в Златарица и Калайджи.
В никакъв случай обаче не може да се смята, че отрицателните последици от АЧС са преодолени окончателно. Ала явно заразата отминава. Затова и надеждата е по-скоро да се върне някогашната популация на дивите свине, а с нея да дойдат и още по-добрите резултати в свинския лов.

Златаришките ловци не само решиха да не стрелят по майки и да ги пазят, защото на тях ще разчитат догодина този дивеч да е повече, но и изпълняват стриктно това си решение. По време на ловните излети мъжете се целят единствено по приплоди и мъжки екземпляри.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ