Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Лятната суша прогони пъдпъдъците от полетата на ЛРД-Дюлево

Местни ловции гости, тринадесетина на брой, още преди 7 часа в съботата за откриването на лова за пернати, се бяха събрали пред общината в Дюлево. Ненко Реленеков, председател на дружината, бързаше да подготви документите за излета преди да полетят към слънчогледите гълъби и гургулици. Малцина се надяваха, че ще открият и пъдпъдъци.

„Сушата е от месеци и затова не сме чули да пеят пъдпъдъци, сподели Иван Бончев. “И все пак при тези добри лучета е възможно да открием и отстреляме едва ли повече от 20-30 броя. Ако преценим трезво обстановката, то пъдпъдък има, но малкият му брой се намира на голяма територия.

„Няма ги”, тъжно заговори Георги Тосев. През миналата година на първия излет той е отстрелял 28 диви гургулици, гълъби-гривяци и пътпъдъци. Бе малка слука. На 13 Август слуката на всички ловци за пернати по дюлевските ловни полета е още по-слаба.

Мнението и на доста от останалите ловци след първия излет е, че в планината, където има жита, вода и слънчогледи и е прохладно, има и пъдпъдъци, но те не са групирани и минават стотици метри, и то с добри кучета, за да се намерят. Освен това от отстрела се вижда, че пъдпъдъкът е много дребен.

 

Повече информация в бр. 40 на в. “Наслука” на 4 октомври

 

Костадин Буюклиев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ