140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Любо Николов представи две нови книги и бе удостоен със званието „Заслужил деятел” на НЛРС-СЛРБ

книга любо николов

В сградата на НЛРС-СЛРБ в столицата се състоя премиера на книгата „Зов за лов” – шеста поред – на известния ловец, риболовец, журналист, режисьор и писател Любо Николов. Едновременно с това бе представена неговата книга в съавторство с Цвета Иванова „Сърце в гората”,  която разказва за възхода на ловното движение, преживян от бившият председател на Националната организация Стефан Манолов.

книга любо николов

Събитието бе уважено от колеги, приятели, съмишленици на автора, които споделиха творческите успехи на писателя.

Сред присъстващите бе и председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, който удостои Любо Николов със званието „Заслужил деятел” на НЛРС-СЛРБ по предложение на сдружението, в което членува – ЛРС-Сливница.

книга любо николов

В този сборник авторът разказва за свои приключения с пушка или въдица в ръка, добавя срещите си на ловното поле или край реката с именити наши писатели, художници, скулптори, творци, все хора на словото и на изкуството, подвластни на страстта да ловуват или риболовстват.

В десетте части на книгата читателят ще прочете много случки, преживени от автора или записани от него, наситени с присъствието на хора като Дончо Цончев, Никола Радев, Александър Дяков, Стефан Данаилов, Георги Черкелов, Джоко Росич, Любо Чаталов… Ще срещне имената на Емилиян Станев и Йордан Радичков, без които нито литературата ни щеше да е така образна, многопластова и останала за вековете, нито пък ловът щеше да носи така силно усещането за духовност, вълшебство и загадъчност, за тайнството на дивия свят и за нашата роля в него.

книга любо николов

Книгата е богато илюстрирана с творби на карикатуристи и художници като Доньо Донев, Анри Кулев, Георги Чапкънов-Чапа, Валери Александров-Валекс, Светлана Генчева, Стоян Дечев, Ивайло Цветков, Иван Кутузов-Кути, Чавдар Николов и др. Многото скици, рисунки, карикатури и картини вдъхват наново живот на плеяда незабравими личности, оставили своята следа в културното ни наследство.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ