Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Любомир Йорданов с голямата награда “Дивото”

Разказът„Децата на дивите гъски“ на Любомир Йорданов спечели голямата награда „Дончо Цончев” на  националния конкурс за къс разказ „Дивото”.

Стъкленият плакет и грамотата от Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и рибололовците в България бе връчена на автора от председателя на журито проф. Валери Стефанов.

Конкурсът „Дивото” се провежда за шеста поредна година  в памет на писателя Дончо Цончев и на него се отличават къси разкази за лова, риболова и взаимодействието на човека с природата. Победителите бяха обявени в Дните на лова, които тази година се проведоха във Велико Търново.

Първа поощрителна награда на конкурса бе присъдена на разказа „Сърниада“ с автор Димитър Димитров, а втора поощрителна награда взе Евгени Василев за разказа „Старата пушка“. В категория „Деца“ наградата отиде при Тодор Тодоров и Александра Михалева за разказа им „Истинските тръпки – лов и риболов“. 

Конкурсът „Дивото” се провежда вече шеста поредна година  в памет на писателя Дончо Цончев и на него се отличават къси разкази със сюжети от лова, риболова, природата и взаимодействието на човека с природата.

Любомир Йорданов е дългогодишен кореспондент на в “Труд” от област Монтана, автор на сборниците със сюжети от Северозапада “Рибарски истории от Дунавско” и „Ловни истории от Балкана до Дунав”.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ