НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"
Sale!
,

Сп. “Лов и риболов” бр.7/2022

3.00 лв.6.00 лв.

„Лов и риболов“ е най-старото списание в България и една от най-разпознаваемите марки на медийния пазар. Издание е на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“. Излиза от 1895 г. почти без прекъсвания. Наследник е на списанията „Ловецъ“ и „Лов и рибарство“. „Лов и риболов“ стига до всичките 134 сдружения, членове на НЛРС-СЛРБ, до повечето от техните дружини, до индивидуални абонати, както и до всички институции, ангажирани с проблемите и с регулацията на ловния и риболовния сектор.

ТЕМИ НА БРОЯ:

Дилема за птичари – на яребица или на пъдпъдък да започне обучението им? Отговорът е даден от историята, смята кинологът Георги Коцаков и добавя от личния си опит

Петиция: Да защитим лова в Европа! Защо са гневни европейските ловци и как България се включва в протестната подписка до Европейската комисия?

Кои видове са с най-голям потенциал да компенсират спада при пъдпъдъка и гургулицата? Анализ на запасите от дребен дивеч и състоянието на прелетния дивеч в сдруженията от системата на НЛРС-СЛРБ

Най-добрият приятел на птиците: 100 години от рождението на Николай Боев. С какво видният зоолог, орнитолог и еколог остана в историята на ловното движение?

Карабината „Блазер“ R93 – безкомпромисно точна, бърза, желана. Как този модел влезе в оръжейната история, макар че е произвеждан доскоро?

В търсене на потайния лин. Тази желана риба се среща в много водоеми, но рядко попада в улова ни. По какъв начин може да я потърсим целенасочено?

Дядо Щукар. Димитър Атанасов, телевизионна звезда, е хващал 11-килограмова щука, борил се е с 80-килограмов сом и повече от 30 години риболовства само на водоемите край родното си Звъничево, откъдето рядко се връща без улов. Има ли тайни „старата школа“?

Еликсир от Балкана: тетевенска саламура. Какви тайни съставки съдържа прословутата рибена чорба от поречието на Вит?

 

Материал

PDF, Хартиено издание

ЛОГО - СЛРБ