Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Манифест на FACE за изборите за Европейски парламент през 2024 г.

манифест европейски парламент

#ГласувайтеЗаПриродата#ПодпишетеЗаЛова

Ползите от лова в Европа

Седемте милиона ловци в Европа имат голям принос за опазването на дивата природа, селската икономика и обществото:

• Ловците имат голям принос за опазването на природата.

• Ловците инвестират над 16 милиарда евро годишно в селските райони на Европа.

• Налице е високо и нарастващо социално приемане на лова като дейност в много части на Европа.

Европейски избори 6-9 юни 2024 г.

Следващият Европейски парламент ще играе ключова роля в подпомагането и прилагането на политики, които са в полза на биоразнообразието и селските общности.

Европейските ловци са важна част от решението за опазване на биоразнообразието. Над 360 000 подписа бяха събрани по време на нашата кампания #SignForHunting през 2023 г., призоваваща за повече признание за работата на ловците и техните искания за справедливи политики в сферата на лова и ловното стопанство.

Основните искания на ловците

Членовете на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) канят всички кандидати, участващи в изборите за Европейски парламент през 2024 г., да подпишат този манифест, който призовава за:

1. Законите и решенията, които засягат лова и опазването да дивата природа, да бъдат справедливи, приложими и разбираеми, като същевременно зачитат принципите на субсидиарност и пропорционалност.

2. Гъвкаво прилагане на двете природни директиви на ЕС в съответствие с принципа за устойчиво ползване и балансирано отчитане на интересите на местните общности.

3. Културното наследство на отделните държави членки трябва да бъде уважавано, което е жизненоважно за бъдещето на една многообразна Европа, като по този начин се обогатява живота на гражданите.

4. Признание за важната роля, която играе ловната общност в опазването на природата.

5. Възстановяване на интергрупата „Биоразнообразие, Лов, Селски райони“ в Европейския парламент за парламентарния мандат 2024-2029 г.

Ако сте кандидат за европейските избори през 2024 г., този документ е за Вас. Насърчаваме Ви да го подпишете и да го споделите сред вашите аудитории. Моля, уведомете ни за подкрепата си, като изпратите сканирана версия на манифеста на communication@face.eu или подпишете онлайн чрез www.face.eu/sign

Европейска федерация за лов и опазване (FACE) – www.face.eu

КАКВО Е FACE?

FACE е Федерацията на европейските ловни асоциации.

Като международна организация FACE активно представлява интересите, ценностите и нуждите на европейските национални ловни асоциации, съставени от 7 милиона ловци.

Създадена през 1977 г., FACE се състои от националните асоциации на ловци от 37 европейски страни, включително ЕС-27. FACE се поддържа от 7 асоциирани членове и е базирана в Брюксел.

FACE поддържа принципа на устойчиво ползване и е член на Международния съюз за опазване на природата (IUCN) от 1987 г.

FACE работи със своите партньори по редица въпроси в сферата на лова от международни споразумения за опазване на дивата природа, до проблемите, свързани с тяхното прилагане на местно ниво, с цел постигане на устойчиви ловностопански практики в цяла Европа.

FACE е гласът на европейските ловци.

Ние гарантираме, че ловът допринася за доброто на природата, обществото и ловците.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ