Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Мащабно разселване на полудиви патици в ЛРС-Благоевград

разселване патици благоевград

2450 полудиви зеленоглави патици бяха разселени във водни басейни на територията на ловното сдружение в Благоевград.

„Такова масирано разселване на водолюбиви пернати – сподели Иван Василев, председател на сдружението – скоро не сме извършвали. Това изискваше пълна мобилизация и участие на ловците от половината дружинки. Изключително съм доволен от участието на председателите на дружинките в Логодаж, Селище , Симитли и служители на Регионалната дирекция на горите в Благоевград”

разселване патици благоевград

Патиците са в отлична кондиция и въпреки високите температури по време на транспортирането загуби няма.

Те са доставени от стопанството на фирма „Сокол-БЛРС“ във Враца и са 60- и 90-дневни, което гарантира бързото им приспособяване към новите условия.  Партиди от тях бяха пуснати в блатото на Обел, яз. Стойковци, Бучино, водоеми на Долно Българчево, Проевски чифлик, Четирка, Бистраците и подходящи водни басейни край Симитли.

разселване патици благоевград

През последните години сдружението в Благоевград предприема широкомащабна програма за разселване на различни видове пернати, които са реална алтернатива на лова на дива свиня, а възстановяването от щетите на африканската чума по тях  е много бавно и несигурно.

Ръководството на ЛРС-Благоевград непрекъснато заостря вниманието на ловците за безкомпромисна борба с различните видове хищници и първоначалното подхранване на птиците на специални платформи във басейните.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ