140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Майстор от Паницово отстреля 15 чакала на индивидуален лов

майстор паницово

Красимир Михалев от лов­на дружинка в Паницово към ловно-рибарско дружество „Гларус“ – гр. Поморие стана „заслужил майстор на хищническия лов“, след като само за месец при индивидуален лов отстреля 15 чакала.

Слуката го споходила на стървилище в м. „Юртата“, раз­каза Бончо Грудев, специа­лист по лова и надзирател в ловно-рибарското дружество.

майстор паницово

Първите осем екземпляра с тегло 12-14 кг са отстреляни в рамките на шест часа само за ден през март т.г. Остана­лите 14 хищника този майстор е отстрелял при индивидуален лов през следващите седмици.

„Чакалът е агресивно жи­вотно, което не е за подце­няване. Хитро животно е и това го прави труден за отстрел. Но пък тази година снегът се задържа по-дълго от обикновено, в началото на март времето ни напомни, че зимата още е тук – снегът беше около метър.

И имахме късмет. Чакалите огладня­ха и слязоха в стървището“, разказа детайли от предпос­тавките за успешния лов на хищници Бончо Грудев. Той уточни, че по решение на управителния съвет на сдру­жението за индивидуален лов на чакали не се изплаща премия, а при групов лов се начисляват суми за лов­ностопански мероприятия по партидите на дружинките.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ