140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Майсторът на курбана – нова рубрика на в. “Наслука”

Едно от ястията, което е емблема на всеки ловен празник, е курбанът. Той ви­наги се освещава за здра­ве и слука, така повелява отколешната традиция.

За да направиш това ястие, се иска майсторлък, затова и повечето от хората, които го приготвят, са известни с уменията си в своите сдру­жения и дружини.

В новата ни рубрика „Майсторът на курбана“ каним всички кур­банджии да участват в нея със своите рецепти, като разбира се, се представят на читателката аудитория със снимка и данни за себе си.

В този брой представя­ме:

Стефан Калинов, май­стор на курбана от с. Ай­демир, риболовец, член на ловното сдружение в Силистра:

От трийсетина години съм готвач и майстор на гозбите. Какво трябва да има за кур­бана?

Първо месото се на­рязва на дребно, препенва се през цялото време, до­като ври в казана. Слага се лук, черен пипер, дивисил и джоджен, ние включваме и наши подправки, които на други места не се използ­ват. Сол на вкус и малко люто е нужно.

 Два часа и половина ври, да се свари месото хубаво на бавен огън, за да е вкусно.

Става чудесно мезе за кайсиевата ракия, както и за червеното добруджанско вино.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ