Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

„Михалково“ с шампионска титла в спининга

Отборът на „Михалково“ в състав Георги Гетов, Тодор Костадинов, Николай Костадинов и Евгени Бон, стана шампион на България по риболов на хищна риба с изкуствени примамки, а неговият лидер Георги Гетов спечели титлата в индивидуалното класиране. Това са резултатите от националния шампионат на БФРС след проведения последен трети кръг на река Въча. Втори отборно завърши смолянският „Родопа 2002“, а трети са ЛРД-Сокол Асеновград. На подиума в личното класиране втори е Тодор Костадинов от „Михалково“, а трети Петър Лаков от „Родопа 2002“.

Тазгодишното първенство се разтегли във времето, след като първите два кръга се проведоха през пролетта, а финалният беше оставен за есента, заради разни международни изяви на нашите най-добри състезатели. Припомняме, че участваха и на световно първенство, и на силни международни състезания. Съставът на България стана победител и в големия международен турнир Trout Union Cup, проведен отново на Въча по-рано през септември, а индивидуалната титла в него отново стана притежание на Георги Гетов.

Този сезон в първенството участваха 9 отбора, което е рекорд за проведените досега общо 15 републикански първенства под егидата на БФРС. Състезателите уловиха общо 1619 пъстърви – също е върхово постижение. Отборът на „Михалково“, в който се събраха някои от най-силните наши състезатели, доминираше тотално и съвсем заслужено спечели титлата. За останалите отбори с амбиции остана утехата да си разпределят другите места на почетната стълбица. Неуспелите да се наместят там ще имат време за корекции, за подготовка и за нови изяви догодина.

 

Крайно класиране 2018 г.

1. „Михалково“

2. „Родопа 2002“

3. ЛРС-Асеновград

4. „Стари видри“

5. ЛРС-Девин

6. „Риболовен свят“

7. „Видракс“

8. „Станимака“

9. „Острието“

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ