Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

„Михалково-Trout Cup 2017” очаква спинингисти

Състезателите от националния отбор на България по риболов на пъстърва с изкуствени примамки и секцията по пъстървови дисциплини към БФРС организират голям турнир, отворен за участие за всички желаещи. Състезанието за купата „Михалково – Trout Cup 2017” ще се проведе на 23 и 24 септември на река Въча до с. Михалково, обл. Смолян. Трасето е същото, на което се провежда републиканското първенство. В рамките на два дни всеки ще има възможност да премери сили и умения с едни от най-добрите спинингисти на България. Турнирът е индивидуален. Лови се в два сектора, според правилата на световната федерация по риболовни спортове ФИПС.

Лови се с изкуствени примамки – блесни, воблери, джигове със силикон, цикади, спинери и др. Забранено е оперението от текстил, пера и др. Всички куки (единични, двойни или тройни) са задължително без контри. Със състезател, уловил риба с контра на куката, се процедира съобразно правилника на ФИПС.

Състезателно трасе се състои от два големи сектора. Във всеки сектор ще ловят половината от участниците. Секторите са разграфени с маркировъчна линия на боксове от по 10 метра всеки, като броят на боксовете е два пъти повече от този на състезателите в сектора. Може да се лови само в незаети боксове.

За петък, 22 септември, е предвидена тренировка от 12.30 до 15.30 ч. Състезанието ще се проведе в два манша в събота, 23 септември, и още един в неделя, 24 септември. Всеки манш се състои от 4 рунда по 40 минути. По предварително изтеглен жребий състезателите избират един след друг стартови боксове в началото на всеки рунд.

Класирането е само индивидуално и се извършва по наказателни точки и брой уловени риби. За база се взима правилника на световната федерация по спортен риболов ФИПС.

Таксата за участие на всеки състезател е 70 лева (35 евро за чуждестранните участници). Събраните средства ще се използват за зарибяване на състезателното трасе с пъстърва. За призьорите са предвидени купи, както и много други примамливи награди – луксозни въдици, макари, примамки и такъми за първите 10 състезатели в класирането.

Заявки за участие в „Михалково-Trout Cup 2017” може да се подават на електронна поща georgi.getov@abv.bg, както и в специалната фейсбук страница за състезателен риболов на пъстърва https://www.facebook.com/groups/252313128437744

Заявката се счита за валидна след плащане на състезателна такса от 70 лева по указаната банкова сметка.

Банкова сметка: Сосиете Женерал Експресбанк, IBAN:BG61TTBB94001520011986, Георги Гетов

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ