Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Министър Порожанов обсъди с НЛРС-СЛРБ мерките срещу африканската чума по свинете

Миниcтъpът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов проведе среща с председателя на УС на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България Васил Василев и членове на НЛРС-СЛРБ. На нея присъства и омбудсманът Мая Манолова. Министър Порожанов представи мерките, които се вземат за предотвратяване и ограничаване на африканската чума по свинете (АЧС). Беше обсъдено облекчаване на изискванията за подборен отстрел на диви свине от място за намаляване на популацията им, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Инж. Василев благодари на министър Порожанов за издадената заповед за забрана на груповия лов на диви свине. И изтъкна, че в противен случай е имало опасност от инциденти и застрашаване на някои видове дивеч, които в момента отглеждат малките си. Министър Порожанов обясни още че са отменени заповедите за забрана за събиране на билки и трюфели в горите, които бяха въведени от някои от Регионалните дирекции по горите.

Решено беше през следващата седмица да се проведе нова среща с представители на ловни сдружения за обсъждане на конкретни предложения за включването им в прилагането на мерките си.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ