Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Мирослав Ненковски с Пандора дел Ненковски е новият шампион на турнира “Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ

хуберт мирослав ненковски

Турнирът “Св. Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка, и шпаньоли, проведен на 7 октомври край Велико Търново, се превърна в истински празник за ловците и техните четириноги другари.

Симбиозата между състезателите и кучетата бе феноменална, което доведе до високи резултати в баражите. Това затрудни изключително много съдиите Истилиян Маринков, Иван Маринов, Петър Радев, Зорница Николова, Милен Тодоров, Турхан Ибрям, Евтим Лозанов, Александър Стойчев и Любомир Стефанов.
Димитър Тодоров с дратхар Фиго фон Швабагрунд се представи най-силно в първа батерия, съдийствана от Петър Радев и Евтим Лозанов. Турът му премина чисто с две стойки, два отстреляни фазана с по един изстрел и два коректни апорта, което му донесе 79 точки.
Във втора батерия съдиите Милен Тодоров и Александър Стойчев определиха Павлин Казаков с английски сетер Арес фон Яни за първенец и му дадоха правото да се бори за титлата във финалния бараж. Казаков събра 85 т. благодарение на два коректно намерени, отстреляни и апортирани фазана.
В трета батерия, съдийствана от Зорница Николова и Истилиян Маринков, победител излезе Мирослав Ненковски с куче Пандора дел Ненковски. Той проведе представяне като по учебник, като още в началото на тура кучето маркира фазан, който се оказа негоден да излети и след стоп команда от страна на Ненковски и нова команда за апорт фазанът бе апортиран и предаден на съдиите. Последваха два успешно отработени фазана, което донесе на Ненковски завидните 92 точки.
За първи път от много години насам баражът за първото място се оказа изключително силен и равностоен. И тримата състезатели отстреляха коректно по два фазана, като и апортите на кучетата бяха безгрешни.

хуберт мирослав ненковски

Детайлите в работата на тандема Мирослав Ненковски и Пандора дел Ненковски бяха определящи и им осигуриха минимално предимство пред останалия на второ място Димитър Тодоров с дратхар Фиго фон Швабагрунд и третия Павлин Казаков с английски сетер Арес фон Яни.

хуберт мирослав ненковски

Лично председателят на ЛРС-Велико Търново Димитър Йорданов връчи Купата на НЛРС-СЛРБ на победителя.

С първото си място Ненковски спечели GPS тракер за проследяване на куче от LOREN NETWORKS, ваучер на стойност от 600 лв. от Chameleon hunting и подарък от Nordikpredatorbg, представител на фирма TRABALDO.

хуберт мирослав ненковски


В женската гара всички дами успяха да покажат точен мерник и добра работа с кучетата. Най-силно според съдиите Иван Маринов и Турхан Ибрям се представи Гергана Делчева с епаньол бретон Л-Арон Тига Бендида, втора остана Цветелина Кошутанска с дратхар Хера, а трета се нареди Юлиана Попова с курцхар Сони фром Ветренски.

хуберт мирослав ненковски


В отборното класиране купата взе отборът на ЛРС-Ямбол, сребърните медали останаха за ЛРС-Панагюрище, а трети се нареди отборът на ЛРС-Бургас.
Всички призьори получиха и подарък храна за кучета от Happy Dog.
В традиционната томбола куфар за патрони от NANUK спечели Мирослав Ненковски. С термален монокуляр от ATN си тръгна Цветелина Кошутанска, а полуавтомат Armsan Phenoma Inertia от ZARIMEX спечели Нели Николова.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ