Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Млада ловджийка спечели оръжие от томболата на вечеринката на ЛРС-Ловеч

вечеринка ловеч

Младата ловджийка Диляна Дашева от ЛРД- Брестово спечели голямата награда – полуавто­матично оръжие, от томболата на традиционната вечеринка на ЛРС-Ловеч по случай края на ловния сезон.

Номер 191 се оказа късметлийски за Диляна, която искрено се зарадва на тази „слука” и с широка усмивка прие поздравленията на водещия на томболата Даниел Кандев, който й пожела със здраве да ползва пушката и да си спомня за вечеринката на 2024 г.

А че ще използва оръжието по предназ­начение, спор няма – Диляна работи във военно поделение.

Страстта на Диляна Дашева към лова и дивеча е наследствена – баща й е един от най-добрите ловци на ЛРД-Брестово, разкри председателят на ЛРС-Ловеч д-р Пламен Върбанов. Дашева получи поздравления и от кмета на общината Страцимир Петков, който имаше честта да изтег­ли нейния печеливш билет от голямата сфера.

вечеринка ловеч

В томболата, която по тра­диция е много емоционална, бяха раздадени още редица награди, а за да не останат съмнения за нещо нагласено, различни гости на случаен принцип теглеха печеливши­те номера. Сред късметлиите бяха членове на дружините в Гозница, Славщица, Сопот и др.

Над 300 човека събра го­лямата вечеринка на ЛРС-Ловеч. Поздрави към праз­нуващите отправиха кметът Страцимир Петков и област­ният управител на Ловеч Вик­тор Стойчев.

Здраве и ловни успехи пожела градоначални­кът, а Стойчев посочи, че по стечение на обстоятелствата и съдбата до момента не е нито ловец, нито риболовец, но уважава всичко това, кое­то членовете на организа­цията правят, и цени техния стремеж по опазване на ди­веча.

С приветствени думи към колегите си се обърна и председателят на ЛРС-Ловеч д-р Пламен Върбанов.

„Лову­вайте така, че да съхраните дивеча и нашата прекрасна природа”, призова той. В мо­мента в ловешкото сдруже­ние членуват 1700 ловци и риболовци, а през последния сезон не са допуснати инци­денти по време на лов, каза още д-р Върбанов.

Сред официалните гости бяха кметът на община Лет­ница д-р Красимир Джонев и заместникът му Иван Иванов, които са и членове на ЛРС-Ловеч, директорът на РДГ- Ловеч инж. Петър Петров, директорът на Зоопарка д-р Ивайло Станков и др.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха оркестър и певица от Тете­вен, а комплимент от дома­кините бе духовият оркестър „Еликсир брас бенд” от Ло­веч, който изпълни ресторан­та с динамични ритми.

 Светломира АНАСТАСОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ