Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Младият ловец Тони Тодоров извади слуката си от ледените води на р. Янтра

тони тодоров слука

За да извади първата си слука от река Янтра, младият ловец Тони Тодоров от дряновската дружинка с. Скалско влязъл гол във водата, откъдето скоро измъква 100-килограмовия глиган, който отстрелва на последния лов за сезон 2023/2024 година – 14 януари.

За героичната развръзка този ден, той си прави снимка на снежния бряг, за да му напомня след години за приключенското му ловно начало.

Разбира се, драматичната моржова сцена на младия мъж останалите ловци наблюдават с възхищение и с готовност у някои, да се притекат на помощ, каквато не се налага. Но тук по-интересното е, че тази последна слука закръгля на десет отстреляните общо през сезона от ЛРД-Скалско диви прасета.

– За разлика от миналия сезон, когато се записахме само с 2 диви свине, този сезон изпращаме много добре – с 10 – каза доскорошният председател на дружинката Валентин Колев, който дълги години – от 2003-та, е нейн зам.-председател, после й става председател, докато предава неотдавна ръководната щафета на Савчо Савчев.

тони тодоров слука

Ловците от ЛРД-Скалско на 14 януари, в следобеда на деня правят гонка в м. „Калето“, която граничи с десния бряг на р. Янтра. Краят на лова вече се виждал, защото отдавна минало 15 часа. И тогава се вдигнали 2-3 диви свине.

По едно от тях най-напред стреля гоначът и много опитен ловец Юнай Ахмедов. Втори му стреля потомственият все още млад ловец Тони Тодоров, на когото баща му е дългогодишен член на ЛРД-Скалско.

Но за късмет слуката паднала във водите на реката. Без никакво колебание и с мерака на запален ловец Тони съблякъл топлите си дрехи и скочил във водата, за да спаси слуката си.

Финалното за ловния сезон изпитание не само че повишило адреналина, но и накарало дружинката да триумфира за доброто му изпращане.       

– След катастрофалните последствия от АЧС този сезон видяхме, че перспективите за популацията на дивата свиня са много добри. През сезона вдигахме не само големи екземпляри, но и цели сюрии. Най-успешният ни ловен излет беше с четири слуки, след като ни излезе сюрия – завърши коментара си Валентин Колев.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ