Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Многолюден събор на големия български празник в ЛРС-Нови пазар

На миналогодишния първи семеен ловен събор в зоната за отдих “Станата” край Нови пазар ЛРС взе решение 22 септември да стане празник на ловците. Още тогава кметът на община Каолиново Нида Ахмедов, който е ловец в село Климент, което е на територията на сдружението, второто издание да се състои именно в лудогорската община. Така в село Браничево се проведе втората среща на ловци, техните нежни половинки и приятели. Председателят на сдружението Кирил Тошев в словото си при откриването на многолюдната проява, каза, че е много благодарен на домакините, които са се постарали да се превърне септемврийският ден в щастливо изживяване.

Над 450 души се веселиха от душа в многофункционалната зала в центъра на село Браничево, което е едно от най-големите в община Каолиново. Да споделят празничното настроение бяха дошли председателят на Националната ловно-рибарска организация инж. Васил Василев, кметът на община Каолиново и неговите заместници, директорът на Областното управление на МВР в Шумен Ялчин Расим, както и гости от съседни сдружения – инж. Веселин Влаев, председател на ЛРС-Тервел, Руси Русев, председател на ЛРС-Каспичан, специалистът по лова в ЛРС-Дулово Тодор Тотев и други.

Най-голям интерес обаче беше проявен от жените в състезанията по стрелба с въздушна пушка, някои бяха ловци, други не, но показаха завидни постижения с точността си. По една представителка имаше от всичките 16 ловни дружинки, като победителка стана Галя Георгиева, която представи ловната дружинка в село Стан, тя получи “Златен елен”.

За мъжете най-голямата проява беше състезанието по теглене на въже, където отборите на дружинките демонстрираха своята сила.

 

Повече информация в бр. 39 на в “Наслука” на 27 септември

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ