Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Множество събития отбелязват рождения ден на първото ловно дружество

търново събития

Богата на събития е 2024 година, когато се отбелязват 140 години от началото на организираното ловно движение в България. На 14 май 1884 година е създадено първото ловно дружество – търновското. Така че ловците от 31 търновски дружини заслужено празнуват с множество събития.
Започна се с годишното отчетно събрание на 14 май, проведено точно на рождената на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884”. Тогава бяха осветени обновените вход и фоайе на ловния дом във Велико Търново. 

търново събития
Exif_JPEG_420


За търновската ловна организация официалното тържество за годишнината ще е на 27 юли на ловно-стрелковия комплекс в местността „Картала“ край Велико Търново. Там най-добрите стрелци на търновските ловни дружини ще имат възможност да покажат уменията си в дисциплината „Спортинг”. 
Сдружението не е забравило и малките любители на риболовния спорт. Заедно с великотърновското туристическо дружество „Трапезица 1902” по повод Деня на детето на 1 юни в местността Ксилифор беше организирано традиционното състезание между малките въдичари. 
Предвидена е и киноложка изложба, в която ще  могат да се включат и кучета, които не са от ловни породи.


През септември търновските ловци ще мерят сили в стрелба по „Бягащ глиган“. Няма да бъде пропуснат и станалият вече традиционен турнир „Негованка” по правилата на „Св. Хуберт“ за ловци и кучета, работещи със стойка. Тази надпревара ще бъде през октомври на полигона в землището на Ново село като част от множеството събития за годишнината.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ