140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Морски рибари: Не ловим чернокоп, няма пазар

Вече спряхме да ловим чернокоп. Няма пазар. килото падна до четири лева и е безмислено. Това заявиха пред „Труд“ рибари от Бургас. Рекетата вадели с тралове големи количества от рибата и затова цената била толкова ниска.

Никой от рибарите нямал полза от риба на безценица, затова всички са се кротнали и чакат Никулден. Тогава може да излезе сафрид и барбун и да продадат пресен улов на хубава цена.

На рибната борса сега има и морска лястовица. Тя е местна риба, но с ниска популация и затова много рядко се хваща на въдици или пък в мрежите на даляните. От морската лястовица става много вкусна рибена чорба, обясняват капацитети.

В същото време от няколко дни паламудът е изчезнал. Отиде си, отсичат рибарите в Ахтопол. Те смятат, че причина за това е станал силният южен вятър, който задуха и гони рибата.
Бургаските им колеги също прогнозират, че паламудът си е отишъл и няма да се върне. На Рибната борса обаче паламудовият сезон не е приключил – все още е пълно и се харчи по 7 лева килограма.

Тази година имаше много паламуд. Ловихме, пекохме, солихме, ядохме и си замразихме. Доволни сме, заключиха морските вълци.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ