140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

На 6 август – Обединени в защита на лова

6 август

Денят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ – 6 август, бе тържествено отбелязан на ловната хижа „Царица Йоана“ край Карнобат, където ръководството и екипът на Националната организация се присъедини към традиционния ловен събор на местното сдружение.

6 август

Така стотици ловци и техните симпатизанти от ЛРС-Карнобат и съседните ловно-рибарски сдружения честваха 114-годишнината на сдружението и 124-годишнината на НЛРС-СЛРБ.

Официални гости на събитието на 6 август бяха главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, председателят на Контролния съвет към Националната организация Стойчо Гергьовски, кметът на Карнобат Георги Димитров, кметът на Сунгурларе д-р Георги Кенов, кметът на Обзор Христо Янев, началникът на РПУ-Карнобат Владимир Христов, гл. експерт в РДГ-Бургас Борислав Цветков, присъстваха и членовете на УС на НЛРС-СЛРБ Стоян Стоянов, председател на ЛРС-Шумен, Илия Михайлов, председател на ЛРС-Добрич и Дечо Иванов, председател на ЛРС-Дулово.

Празникът в деня на Преображение Господне започна с освещаване знамената на Съюза и 21 дружини от ЛРС-Карнобат, след което празнуващите бяха поздравени от председателя на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, председателя на ЛРС-Карнобат Александър Христов и кмета на Карнобат Георги Димитров.

6 август

 „През изпълнените с динамика повече от век години, вашето дружество се утвърди не само като обединител в името на изконните традиции в лова, но и като реален и мотивиран защитник на интересите на нашето национално богатство – българската природа и нейните обитатели –  с тези думи се обърна към карнобатските ловци инж. Василев. – Убеден съм, че с цялата си природозащитна дейност Ловно-рибарско дружество „Сокол-2″ – Карнобат ще продължава да изпълнява значимата си обществена роля за стопанисване и обогатяване дивечовото богатство на България, в името на бъдещото поколение на родината ни.

Приемете личната ми благодарност за подкрепата и дългогодишното ни партньорство, с което пазим единството и целостта на Националната организация.“

След което връчи грамота на сдружението домакин за принос към съхраняване на традициите на НЛРС-СЛРБ и призова ловците и техните симпатизанти да подкрепят с подписите си петицията на FACE в защита на лова в Европа.

„Петицията на FACE е важна за всички нас, защото ние сме хората, които пазят равновесието в природата. Важно е да сме единни и силни“ – бе категоричен и кметът на Карнобат Георги Димитров.

6 август

Организирана бе традиционна томбола с предметни награди с ловни аксесоари, след което се извиха народните празнични хора.

6 август

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ