В Мексико много семейства пекат риба треска със специфичен сос и приготвят подобие на нашите лозови сарми със сирене или сметана. За десерт се поднася вид пудинг с тортиля, поръсен с канела и захар, стафиди и ядки.
В Бразилия на трапезата за Коледа се сервират пресни зеленчуци, сочни или сушени плодове и бразилски орехи. Южноамериканците хапват също пикантен пъстър ориз и плата с шунка, картофена салата, печено пиле, свинско и риба. За десерт – лимонови тарталети, лешников пай, шоколадова торта и италиански козунак.
В САЩ, Австралия и Нова Зеландия се сервират говеждо или свинско с пресни зеленчуци, брюкселско зеле, картофено пюре. За десерт предлагат тиквен пай, традиционен пудинг със сливи, сладки и бисквити.
Marica.bg