Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

На Световното „Св. Хуберт” – Две титли и бронз за отбора на България (ВИДЕО)

хуберт българия

Ден след като в словашкия град Сенец се проведе Световното първенство за ловци с кучета, работещи със стойка и шпаньоли по правилата на „Св. Хуберт“, на 22 октомври се състоя и официалната церемония по награждаване на победителите. Българският отбор спечели индивидуалната и отборната титли при мъжете, както и бронзов медал при жените.

Българските състезатели бяха определени на финала на Националния турнир „Св. Хуберт“ за Купата на НЛРС-СЛРБ. Националната организация оказа и финансова подкрепа за участието на нашите в Словакия.

хуберт българия

Водачът на отбора на България бе известният  български киноложки съдия Петър Радев, който още преди състезанието заяви, че отборът ни пристига с очаквания за добро класиране, тъй като и мъжете, и жените са с много голям опит и ще се борят за призови места.

Мирослав Ненковски с английски пойнтер Пандора дел Ненковски безапелационно стана световен шампион, след като бе единственият състезател реализирал два фазана в редовния си тур, като английският пойнтер е намерил четири, заради което са оценени от съдийската двойка с 91 т. А след стабилното му представяне на баража вече нямаше съмнение кой ще вдигне титлата.

хуберт българия

Другият ни представител Димитър Тодоров с дратхар Фиго фон Швабагрунд, макар да не успя да намери дивеч, с представянето си се класира шести в своята батерия, което бе достатъчно и за отборната световна титла при мъжете.

При жените наши представителки бяха Гергана Делчева с епаньол бретон Л-Арон Тига Бендида и Юлиана Попова с курцхар Сони фром Ветренски. Дамите бяха разпретелени в две батерии, като Гергана Делчева в своята реализира един фазан и макар само още две състезателки да имат по толкова, бе класирана на трето място. В другата батерия обаче, никоя от дамите не успя да отстреля дивеч и според регламента на турнира не бе проведен бараж, а първите три в батерията на Гергана заеха и призовите места в крайното класиране, което означаваше бронзов медал за нашата състезателка.

хуберт българия

Курцхарът Сони фром Ветренски вдигна фазан в тура на Юлиана Попова, но дебютантката в нашия отбор не успя да го отстреля.

Така на официалната гала вечер в град Сенец прозвуча българският химн и гордо се развя родният трибагреник.

Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев поздрави нашите състезатели за историческия успех, който доказва, че въпреки сътресенията в организационно отношение, ловната кинология в България се развива успешно.
Предвид оказаната финансова и морална подкрепа на Съюза за нашите състезатели, резонно възниква необходимостта от дискусия дали кинологията не трябва да бъде отново администрирана от Националната организация.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ