140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

На вечеринката габровските ловци се сдобиха с икона на своя закрилник Св. Иван Рилски

На 15 февруари ЛРС–Габрово проведе своята традиционна ловна вечеринка след края на ловния сезон. Гости на празника бяха директорът на СЦДП Цветелин Миланов, областният управител Невена Петкова, както и главният секретар на НЛРС–СЛРБ Даниел Тошков.

Тегленето на томболата традиционно се свързва с късмета на участниците в празника, както се случва по време на лов. Този път късметлията, който спечели голяма награда ловна пушка, бе младият мъж Севастиян Савчев, който не е ловец.  Слуката му бе посрещната с бурни аплодисменти, тъй като той се оказа добре познат на местните ловци, защото е син на ловец от дружинка Поповци.  Знаеше се и за намерението му пръв да се запише в курса за млади ловци и наесен да бъде редовен ловец.

Най-вкусен от подаръците беше торта, спонсор на която и тази година беше ловецът от дружинка Враниловци, успешният хищничар Димитър Рачев, който беше удостоен с плакет „Най-голям хищничар” на Сдружение „Чардафон”, защото има отстреляни 60 хищника през последнага година. Награда имаше и за Борислав от дружинка Гачевци за изключителния му късмет през този сезон да отстреля 25 диви прасета.

Отец Христо Червенски, ловец от дружинка Враниловци, дари икона на пазителя на членовете на габровското сдружение Св. Иван Рилски.

В приветствието си към присъстващите над 310 ловци председателят на СЛРД „Чардафон” Венци Маринов подчерта голямата активност през сезона в ловностопанските мероприятия, сериозното подхранване на дивеча независимо от сезона, посева на дивечови ниви, които вкупом увеличиха запаса, като се стигна до 30% увеличение на плана за ползване на дивата свиня и съответно преизпълнение от 127%.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Чардафон” – гр. Габрово
Пощ. код: 5300
Телефон: 80-37-76
Мобилен: 0888 443 450

Реклама

ЛОГО - СЛРБ