140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

На вечеринката в ЛРС–Ардино – Незабравими емоции и много изненади

Гюнер ШЮКРИ

Над 100 ловци от ЛРС „Бели брези“ в Ардино се събраха в комплекс „Перла“, за да отчeтат края на поредния ловен се­зон и да се потопят в незабравими емоции на традиционната вечеринка. Сдружението обединява около 400 ловци, разпре­делени в 6 дружинки – Ардино 1, Ардино 2, Бял извор, Млечи­но, Ленище и Русалско.

Грандиозното ловно събитие уважиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-ди­ректорът на ДГС-Ардино инж. Веселин Ангелов, началникът на Районното управление Щилян Узунов.

Председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов с топли думи поздрави всички ловци, като им пожела много лично и семейно щастие. Поздравления имаше и от кмета на общината Ресми Мурад.

Зам.-директорът на ДГС-Ардино инж. Веселин Ангелов припомни на присъстващите ловци, че до края на февруари е необходимо да направят заверка на ловните билети за на­стоящата година.

Шампиони по отстреляни диви свине за изминалия сезон са ловците от ловната група в Ленище с председател Шеф­кед Али – 34 бр., на второ място са ловците от Ардино 2 с председател Сергей Арнаудов – 32 бр., и на трето Бял извор с председател Митко Илиев с 27 бр. Дружинката в Русалско с председател Айдън Караджов получи грамота за „Най-добро изпълнение на плана за отстрел“ – 92%.

Стефан Минчев от Ардино 2 и Гюнер Паша от Бял извор получиха грамоти с приз златен медал от кмета на общината Ресми Мурад за отстреляни глигани с трофейна стойност. А Кезим Ахмед от дружинката в Русалско получи грамота с приз бронзов медал за отстрелял трофеен благороден елен, което му бе връчено от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

Ловната група от Ардино 1 с председател Салим Фейзулов е на първо място с приз за „Най-добри природозащитници“, а на второ място е ловната група от Млечино с председател Акиф Местан.

Много награди с ловни атрибути имаше по време на тра­диционната томбола, която се организира на всеки празник.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Бели брези” – гр. Ардино
Пощ. код: 6750
Мобилен: 0879 355 605

Реклама

ЛОГО - СЛРБ