140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Нагло бракониерство в ПП “Централен Балкан” – убиха два благородни елена

убиха два елена

Труповете на два благородни елена са открити на 18 юни сутринта в землището на село Тъжа, Старозагорско, което попада на територията на Национален парк “Централен Балкан”. 

убиха два елена
убиха два елена

Според директора на Държавно ловно стопанство “Мазалат” Андон Конзулов мъжките животни са били на 3 и 5 години.

убиха два елена

„Благородните елени са в такъв период, когато женските раждат, да извършиш това деяние по това време…това говори за хора с липса на всякакъв морал, без задръжки и скрупули” – сподели той.

Мястото на престъплението е равнинно, в непосредствена близост до с. Тъжа. В момента полицейските служители  издирват бракониерите, който са убили двата елена. Горските служители в района твърдят, че бракониерите ставали все по-нагли. 

убиха два елена

“Това е едно изключително грозно престъпление,  извършено от хора без никакъв морал – заяви Цанко Керанов от Национален парк “Централен Балкан”. – През последните две-три години на територията на националния парк не е имало толкова  тежко бракониерско деяние. Районът е привлекаталет за бракониерите, тъй като през последните години полагаме много усилия за отглеждането и стопанисването на дивеча. Популацията на благородния елен се развива положително.” 

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ