Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Наши щекари жънат успехи в Унгария

унгария щекари

Унгарският град Секешфехервар стана до­макин на изключително силен турнир по ри­болов на щека Maver Pair Competition. В него взеха участие четирима спонсорирани от MasterFishing Bulgaria състезатели, съответно разпределени в два отбора, какъвто е фор­матът на състезанието – по двойки. Двата ни тима бяха съставени така: Антон Миленов и Румен Витков, Даниел Василев и Виктор Ви­тков.

Състезанието се проведе при изключително лоши атмосферни условия, при непрестанен дъжд и силен вятър, но това не попречи на­шите щекари да покажат висока класа и да се представят блестящо при улова на шарани. За пореден път те показаха, че технически и так­тически са перфектно подготвени.

унгария щекари

Антон и Румен безапелационно спечели­ха състезанието само с 5 н.т. и общ улов от 193,990 кг риба. Само 1 точка раздели Даниел и Виктор от призовата тройка, те останаха 4-ти с 8 н.т. и общ улов от 207,670 кг.

Индивидуално Антон Миленов е първи на турнира с 2 н.т. и 100,420 кг улов, а Дани и Ру­мен са съответно 3-ти и 4-ти с по 3 н.т.

унгария щекари

През втория ден българите са били просто безпощадни, като печелят 4 секторни победи от 4 възможни. При това с убедителна разли­ка, в някои сектори с двойно по-голям улов от преките конкуренти.

На този престижен турнир нашите щекари успехи и през миналата година, а традицията да сме сред победителите се затвърждава. Какъв по- добър завършек на състезателния риболов през тази година!

***

Припомняме, че имахме и други поводи за удовлетворение от голям международен фо­рум в късната есен. Българският национален отбор завърши на шесто място на провело­то се в Литва Световно първенство по Троут Ареа риболов.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ