Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Най-сетне по празниците слука и за ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица

ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица

Добрият старец Дядо Коледа на 30 декември предновогодишно изненада ловците от ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица към сдружението в Ботевград, с голям подарък – три диви свине, които са отстреляни в различни гонки на един лов. 

Радостта на ловците, както и благодарността им към гоначите, са огромни, защото от началото на сезона дружинката дива свиня е видяла само веднъж в началото на декември.

Видно е, че популацията е отчайващо слаба след унищожителната епидемия на АЧС. Лов след лов ловците събират поредни доказателства, че присъствие на дива свиня няма.

Въпреки това, ловците не губят мерак да упражняват любимото си хоби, като се явяват с надежди за ловджийска тръпка на всеки ловен излет. 

Ден преди да изпратим старата 2023, гоначи са Ивелин Николов и Иван Николов. Те именно изкарват прасетата от различни долчини на ловците по време на различни гонки.

Късметлиите ловци, които чупят каръка на дружинката за този сезон, са Maрин Христов, Николай Сълев и Цветко Цветков – ловци с доказан опит от години. В местността „Дръвница” дори пада един чакал, който отстрелва Данаил Донов, стар, опитен ловец, един от доайените в ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ