Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Не очакваха толкова добра слука в ЛРД-Кръстевич

кръстевич лов

Дай Боже всички ловци в България да имат нашата слука при лов на пъдпъдъци!

Така емоционално започна разказа за впечатленията си от първия излет на новия ло­вен сезон Николай Дойнов, председател на дружината в село Кръстевич към ЛРС- Хисаря.

„Ловувахме само две групи от по 6 ловци. Моята бе в ловището край реката в слънчогледите, а другата ловуваше в склона на Сред­на гора, който стига до село­то ни. Ловувахме не повече от 2 часа. Много бяха емо­циите от слуките ни. Моята група отстреля 46 пъдпъ­дъка, което е около 8 броя на ловец, а другата група е с по-малко слуки. Като най- добри се изявиха брат ми Стефчо (най-добрият може би от ловците в България хищничар, отстрелял в по­следните 6-7 години над 500 хищника).

кръстевич лов

Ненадминати са на този лов и Кръстю Клявков и Никола Шотев. В полето ни останаха още много пъдпъ­дъци.

По обяд започнахме от­криването на ловния сезон с курбан. Това стана на построения тази година за­слон в м. “Кюре”. Вложихме много труд, до­карахме от 150 м изворна вода. За строителни мате­риали дадохме над 10 000 лв.“, сподели още Дойнов.

кръстевич лов

Той прогнозира, че на ловците от дружина Кръстевич предстоят още много поло­жителни емоции в следва­щите излети за пъдпъдъци, а по-късно и за яребици и фазани. „Така ще бъде, за­щото опазваме и подхран­ваме, а и природните даде­ности на ловното ни поле са отлични“, обобщава предсе­дателят.

Костадин БУЮКЛИЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ