Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Небесно знамение при откриването на сезона

метеоритен дъжд

Тази година ще имаме възможност да наблюдаваме зрелищно небесно шоу – метеоритният дъжд, наречен Персеиди. Хората на Земята имат възможност да се насладят на това небесно явление, защото планетата ще премине през дългата опашка, оставена от кометата Суифт-Тътъл.

Според експерта по метеоритите от НАСА Бил Кук, Персеидите вероятно са най-известният и очакван метеоритен дъжд през годината. Тази година шоуто наистина ще е зрелищно, защото “падащите звезди” ще са два пъти повече от обикновеното – вместо 80 персеиди на час, късметлиите ще могат да видят от 150 до 200.

Земята ще премине през опашката, оставена от кометата, от 17 юли до 24 август, като метеоритният пик е в нощта на 11 срещу 12 август.

Метеоритният дъжд се нарича Персеиди, защото падащите звезди ще са видими в онази част на небето, където по това време на годината се намира съзвездието Персей. То се появява на хоризонта около 10 часа вечерта, но най-много метеори ще са видими след полунощ.

Намерете си хубава позиция, по възможност далеч от населени места и на по-високо, за да не заслепяват светлините на града нощното небе. Не забравяйте да си вземете одеяло или две, изтегнете се на някоя полянка в прегръдките на любимия човек и се наслаждавайте на красивото небесно явление.

И не забравяйте да си намислите много желания!

метеоритен дъжд

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ